El “Mulla’t per l’esclerosi múltiple” ha arribat al vint-i-cinquè aniversari. Les piscines d’arreu s’han tornat a omplir de persones que han volgut donar el seu suport als afectats per la malaltia. Enguany tots els fons recaptats aniran destinats a l’esclerosi múltiple infantil.
 
Amb la foto de família, amb pancartes fetes per infants, i el salt a l’aigua per part de representants de la política municipal, s’ha donat el tret de sortida a Reus a la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”. L’acte central l’ha acollit la piscina del Club Tennis Monterols, una de les 192 de la demarcació que s’han sumat al 25è aniversari del “Mulla’t”. L’edició d’enguany ha estat especial, perquè s’ha dedicat als infants afectats per la malaltia. La jornada també ha comptat amb l’exhibició d’una coreografia amb la cançó nova del Mulla’t, en què hi han participat diversos infants i adults, i diverses activitats com l’aquazumba i un vermut. Els que s’han remullat per la causa ens expliquen que “hem participat per ajudar a les persones amb esclerosi múltiple”, a més, “és una manera de gaudir del diumenge”. Els infants que han fet les pancartes ho han viscut amb molta intensitat.

 

 

Durant els 25 anys de la campanya “Mulla’t”, el nombre de piscines participants i de voluntaris ha crescut exponencialment, i també ha canviat molt el coneixement i el tractament que es fa de la malaltia, ja que la investigació ha permès introduir tècniques noves. Segons la representant del Patronat d’Esclerosi Múltiple de Catalunya, M. Teresa Campanera, “fa potser un parell d’anys o tres que la medicació ja pot ser per via oral, cosa que no existia, que tot era per punxada, i amb això sol ja hem millorat moltíssim. També s’ha evolucionat moltíssim amb la manera de pensar, en no caure en la rutina, sempre el mateix, sinó que cada cop intentem fer una cosa nova perquè ells… cada vegada hi ha més gent jove, i ens hem de posar al dia”.

 

La venda de marxandatge, com camisetes, gorres, tovalloles o bosses, ha tornat a ser un dels punts forts de la campanya.

 

Font: Canal Reus