La sòcia del Club Tennis Reus Monterols, Ari Sánchez i la seva companya Marta Ortega han culminat la seva espectacular estrena al World Pàdel Tour 2017 aaconseguint el títol de la cita innaugural disputada a Santander, després de batre per 6-4 7-6 a Patty Llaguno i Eli Amatriain a la final.

És el primer títol professional per les dues, també des de que formen parella, i el preludi d’una temporada en la que aspiren a tot si aconsegueixen mantenir l’elevadíssim nivell que han mostrar al llarg de tot el torneig.

Sánchez, de 19 anys, 16a del rànquing mundial i triada la millor jugadora de la prova de Santander, i Ortega, de 20 i 12a del món, van tornar a demostrar a la final tant les seves exquisides dots tècniques com físiques, i un enorme desvergonyiment en el seu joc per alçar-se amb la victòria.

Després d’una arrencada espectacular de la reusenca i la madrilenya en el primer set Llaguno i Amatriain han despertat a partir de l’4-1, però sense possibilitat ja de donar-li la volta al marcador. A la segona mànega han posat en majors complicacions a les joves jugadors, que no obstant això no han acusat per res els nervis d’una final d’aquestes característiques i finalment han tancat al seu favor el títol, demostrant en moltes fases del partit la veterania de les més grans.

Ari Sánchez i Marta Ortega, dirigides per Rodrigo Ovide, han tancat d’aquesta manera un debut fantàstic a aquesta temporada, sense cedir un sol set en tota la competició. Havien batut ja en semifinals per 6/3 i 6/3 a les número 1 del món, Alejandra Salazar i Marta Marrero (primers caps de sèrie); en quarts de final per 6-2 i 6-4 a Carolina Navarro Björk i Ceci Reiter (quartes favorites); en vuitens de final a Carla Taula i Lucía Martínez per 6/0 i 7/5; i en 1/16, a Lorena Alonso i Noelia Márquez per 6/1 i 6/2.

La final s’ha pogut seguir en directe per Gol TV, com estava anunciat, fins que a les 14.15 hores la cadena ha tallat l’emissió per donar pas a un esdeveniment de motor, el que ha desencadena una allau de crítiques a les xarxes socials. Sí que ha pogut seguir igualment a través de streaming. La final havia arrencat ia mitja hora més tard del previst a causa de la durada de la final masculina -iniciada a les 10.00 hores- entre Fernando Belasteguín i Pablo Lima davant Sanyo Gutiérrez i Paquito Navarro, amb triomf d’aquests darrers per 4-6 , 6-4 i 7-6 (5).

 

Font: Diari de Tarragona