La romanesa de 33 anys Sorana Cirstea s’ha proclamat avui campiona de la primera edició del Catalonia Open WTA 125 – Trofeu Internacional Reus Cosa Daurada, que s’ha celebrat durant aquesta setmana al Club Tennis Reus Monterols. Cirstea ha superat en la final a la nord-americana procedent de la fase prèvia Elizabeth Mandlik per 6/1 4/6 i 7/6 (1) salvant una pilota de partit en el tercer parcial, on ha aixecat un 2/5 en contra.

En el primer set, Cirstea ha anat per feina. La tennista romanesa ha mostrat una molt bona versió, jugant amb ordre i dominant totes les facetes del joc. Mentre que Mandlik, que ha notat els nervis de disputar per primera vegada en la seva carrera una final WTA, no ha trobat consistència des del fons de pista, cometent molts errors no forçats (6/1).

La segona mànega ha estat totalment diferent. La nord-americana, ja sense res a perdre, ha començat a jugar sense por, molt més agressiva i apurant a les línies tots els seus cops. Això ha permès que es col·loqués amb un còmode avantatge en el marcador amb només 10 minuts (4/0) i que ha estat definitiu per emportar-se el segon set (6/4).

En el tercer i decisiu set, Cirstea ha començat totalment fora del partit, cometent molts errors i jugant desordenat. Mandlik ha sabut llegir a la perfecció aquesta situació i ha anat agafant confiança que li ha servit per deixar-se anar, portar la iniciativa en tots els punts i obligar la seva rival a jugar-se cada pilota.  Això li ha permès posar-se amb un 5/2 a favor. Tot i això, Cirstea ha renascut, i ha aconseguit igualar el matx (5/5). En un final de partit molt emocionant, s’ha arribat el tie-break on la romanesa ha estat molt superior.

Jordi Tamayo, president de la Federació Catalana de Tennis, i Arantxa Sánchez Vicario, ambaixadora del Tennis Català, han fet entrega del guardó de campiona a Sorana Cirstea.

Aquesta prova del circuit professional femení, organitzada per la Federació Catalana de Tennis, amb el suport d’Esportcat, Generalitat de Catalunya,  neix de l’aliança estratègica entre la FCT i la Secretaria General de l’Esport i de l’activitat Física de la Generalitat de Catalunya per impulsar l’esport femení i generar visibilitat i referents.

El torneig ha comptat amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, la Real Federación Española de Tenis, la WTA, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus.