El Club Tennis Reus Monterols ha signat un conveni amb el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus per difondre la campanya “Mou-te en català” del Voluntariat per la llengua que promourà el català entre els socis.

M. Dolors Sardà, presidenta del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL), i Jordi Compte Vila, president del Club Tennis Reus Monterols, han signat un conveni de col·laboració per promoure l’ús de la llengua catalana en l’organització i entre els seus membres.
D’una banda, el Club Tennis Reus Monterols facilitarà la participació dels socis i treballadors del Club en la campanya “Mou-te en català”, adscrita al programa Voluntariat per la llengua (www.vxl.cat), en la qual dues persones, una que sap català i una altra que necessita practicar-lo, acorden aprofitar els moments de relació en l’àmbit de l’esport per conversar en llengua catalana durant un període mínim de deu sessions d’una hora.
Durant el període de vigència d’aquest acord, les parelles lingüístiques formades per una persona sòcia i una de no sòcia podran utilitzar les instal·lacions de l’entitat per a la pràctica esportiva i de comunicació en català sense cost per a la persona externa al Club.
El Club també vetllarà perquè el català sigui la llengua habitual en les seves activitats pròpies i afavorirà la pràctica d’aquesta llengua a les persones que la parlen amb dificultat.

D’altra banda, i sempre amb el suport del CNL, proporcionarà la formació en llengua catalana al personal al servei del Club amb cursos presencials o en línia. Els treballadors podran utilitzar, quan els calgui, el servei d’assessorament lingüístic i revisió de textos breus a fi d’assegurar la qualitat lingüística dels documents bàsics produïts per l’entitat. Amb aquest mateix objectiu, s’organitzarà a la seva seu una sessió de presentació de recursos que anirà a càrrec del CNL.

La integració lingüística de les persones que viuen a Catalunya és una tasca de tota la societat civil. El teixit de les entitats d’una població, de la qual forma part el Club de Tennis Reus Monterols, és un espai privilegiat de comunicació i relacions socials.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat/reus