El Club Tennis Reus Monterols s’ha sumat a la iniciativa solidària que organitza l’Ajuntament de Reus, de recollida de taps de pàstic a favor de la investigació sobre la malaltia de Distròfia Muscular Congènita per Dèficit de col.lagen VI que pateix un nen de la ciutat, de l ‘lES Pi del Burgar.

La  (DMC)  Distròfia  Muscular  Congènita  per  Dèficit  de col·lagen VI, és una malaltia  molt  greu, dins de les malalties rares, que actualment no té cura. És una  malaltia  degenerativa  que afecta  els músculs, causada per una mutació en alguns  dels  3  gens  implicats  en  la síntesis del col·lagen (COL6A1, COL6A2, COL6A3).  És  presenta  des  del  naixement  i  es  caracteritza per falta de to
muscular,  hiperlaxitut  dels  dits,  mans  i peus, contractures que tendeixen a millorar  a  l’inici,  però  després  progressen.  Un  escurçament dels tendons, sobretot del tendó d’ Aquil·les, debilitat muscular i rigidesa espinal.

La  majoria dels afectats poden caminar fins als deu anys, però el greu problema és que abans de la pèrdua de la marxa apareix una insuficiència respiratòria que s’instal·la  progressivament  fins  el  punt de necessitar un suport ventilatori nocturn i això suposa una causa potencial de mort.

Per  tal  de  poder investigar més sobre aquesta malaltia, la Fundación Noelia (www.fundacionnoelia.org), organitza recollida de taps solidaris per tal de poder aconseguir finançament.

És per això que el Club s’ha adherit a aquesta recollida solidària i és un centre de recollida dels taps. Així que si teniu taps de plàstic, porteu-los al Club Tennis Reus Monterols.

img_58191