Consells sobre la tàctica de la nevera en pàdel. Motius per seguir aquesta estratègia i quan pot sortir-te malament. Quan juguem contra una parella en la que un dels rivals és inferior o està jugant pitjor.

La nostra tàctica es centra practicament en exclusiva a jugar les boles al jugador més dèbil, és a dir, fem una nevera a la parella rival, aconseguint que el millor jugador de la parella rival quedi fred.

Però convé analitzar la situació en diferents moments del partit ja que la nostra tàctica pot tornar-se en contra nostra.

Motius per decidir a fer una nevera al nostre rival

Bàsicament poden donar-se aquestes situacions en les que fem:

 • Una nevera completa: sempre jugarem al mateix jugador.
 • Una nevera parcial: jugarem a un jugador en determinades circumstàncies que analitzarem en els punts següents.

Quan podem fer una nevera?

 • En la parella contraria hi ha clarament un jugador millor que l’altre. Per tant, juguem al més dèbil des de l’inici. (Aquesta situació és la més comú en la que es parla de nevera en pàdel).
 • En un punt del partit, ens adonem que a un dels rivals se li encongenix el braç. Hi ha més possibilitats que falli o almenys de que no ens guanyi el punt.
 • Un rival defensa extremadament bé, així que sempre que està al fons de la pista juguem al pitjor defensor.
 • Un rival ataca molt bé, per tant, quan estigui volejant jugarem a l’altre defensor.
 • Un contrari té una excel·lent rematada amb la que la treu facilment per 3, així que els globus aniran a l’altre jugador.
 • Un dels rivals és baix, així que aprofitem a realitzar els globus sobre ell.

La tàctica de la nevera va lligada a la paraula SEMPRE és a dir, en una situació determinada (alguna de les que hem anomenat) sempre jugarem a l’altre rival. Amb tot això, és millor analitzar als rivals, la situació del partit, etc… i en funció de les variants decidir-nos per una tàctica o per una altra. El primer exemple és el que pot desembocar en que l’estratègia es pugui girar contra nosaltres.

Per què una nevera pot sortir malament?

En el pàdel mai guanyes el partit fins que guanyes l’últim punt. Aquesta regla tan bàsica i fonamental és una de les normes que oblidem moltes vegades i es que en el pàdel, es veu en nombroses ocasions a jugadors que guanyen a rivals teoricament superiors, aquesta és la raó per la que hem de mantenir la concentració en un partit fins el final.

Vigila quan plantegis la tàctica de la nevera. Existeixien altres motius pels que debem anar en compte al fer la nostra nevera.

 • El jugador que rep les boles anirà de menys a més al partit romanent més concentrat i actiu que la resta dels jugadors. Cal vigilar com evoluciona o podrà fer que encongim el braç.
 • El jugador que rep les boles comença a jugar-ho tot creuat i es posa al partit podent aguantar el tipus i fins i tot va jugant millor. El partit es decideix en un 1 contra 1, i el que ha començat fent la nevera pot anar jugant pitjor al veure que el seu rival s’està creixent.
 • El jugador que rep totes les boles té millor condició física que nosaltres i arribem a un tercer set.
 • Hem seleccionat una mala tàctica i no té efecte (en cada canvi convé analitzar la situació del partit amb la parella). És a dir, la nevera no s’ha de dur a terme fins la mort, tot i que durant el temps que es determina dur a terme aquesta tàctica, els jugadors de la parella han de ser conseqüents i portar-la a terme (no pot ser que un jugador estigui realitzant la tàctica de la nevera i l’altre jugui sense el mateix criteri).
 • És freqüent veure que la parella que realitza la nevera s’enfadin entre ells cada vegada que el jugador teoricament superior guanya un sol punt retraient el perquè li ha jugat a ell, amb frases del tipus “aquest no a de tocar una bola!. Debem tenir en compte que hi ha situacions en les que no sempre podem dirigir la bola facilment i és més còmode jugar creuat.

Quan NO fer una nevera?

Hi ha diverses situacions en les que no hauríem de fer-la:

 • Ves amb compte quan un dels jugadors és superior a la resta en un partit enre amics, no cal obsessionar-se en guanyar-lo, i menys realitzant la nevera.
 • Justament ara és quan has d’aprofitar a jugar contra un rival superior, posa’t les piles, juga a tope i agraeix-li que t’estigui ensenyant més que mai. Aprofita l’oportunitat que et dona i no el deixis congelat per que com no toqui bola, és possible que el guanyis, pero segur que no tornarà a jugar amb tu.